Friluftsskole

Hvad er Friluftsskole?

Friluftskole er vores bud på undervisning i det fri. Undervisningen følger klassens normale skema men flyttes blot udendørs.

På skolens område har vi etableret et område, vi kalder udeskolen. Området er på cirka 360 kvm2 og ligger placeret i udkanten af skolens grund. Her får græsset lov at gro og rammerne for undervisningen kan udvides. I midten af området er der placeret en bålplads, og selve grunden er markeret med et flettet pilehegn, som eleverne selv har sat op. Vi har desuden et overdækket udendørs klasselokale i skolegården, hvor der er opsat en stor kridttavle samt borde/bænkesæt.

Hvorfor har vi friluftsskole?

Formålet med at flytte undervisningen ud i ovenstående områder er at give lærerne mulighed for at kunne undervise uden for det klassiske klasselokale og starte større eller mindre projekter, som kræver plads og som kræver tilladelse til at ændre på omgivelserne. Her går man bare i gang. Eleverne får muligheden for bruge hele kroppen i undervisningen, når der fx skal etableres en køkkenhave eller graves en voldgrav, spilles stratego eller laves hentediktat. 

Friluftsskolen giver eleverne chancen for at inddrage flere sanser, og de får derigennem personlige og konkrete erfaringer med undervisningen.

Friluftsskolen bruges af alle lærere og i alle fag. I området udeskolen er der blandt andet etableret køkkenhave, plantet pil, gravet små vandløb, lavet bålmad, sat plantekasser og lavet arkæologiske udgravninger.

Friluftsskolen råder over skovle, spade, river, spande, trillebøre, økser, save og meget andet. Alt udstyret er samlet i et skur nær udeskolen.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.